top of page
  • Ellie van Beek

Één deuk is geen deuk.


Één deuk is geen deuk. Begrip doet wonderen. Daar stond ik dan. Bij de garage. Mijn auto aan één kant volledig in een deuk. Sinds kort woont bushcat bij me. Een zwart wit kat zonder vaste woon- en verblijfplaats. Althans, tot voor kort. Elke avond springt hij in zijn mand om er snachts weer uit te springen en op onderzoek te gaan. Die ochtend was hij laat. Ik had hem nog niet gezien en ik had een afspraak met mijn zoon. Ik had wat haast en reed mijn auto met een redelijke snelheid naar achter totdat ik iets zag bewegen. In een reflex week ik uit. Bingo. Op de boom - met een grote knoest onderaan - die mijn pad siert. Echter … toen even niet … Bushcat zat als geschrokken en schuldbewust onder een stapel hout en volgde mijn rasse schreden naar de zijkant van mijn auto. Deze schade was behoorlijk. Dit deuk je er niet zomaar uit. … De jonge garagist keek me aan terwijl ik mijn verhaal vertelde. Vol medeleven, knikkend, glimlachend én tegelijkertijd serieus. Toen ik én mijn verhaal én mijn emoties had kunnen verwoorden zei hij me de veelbetekenende woorden: ‘Ik ken het gevoel mevrouw. Ook ik had laatst zoiets onbenulligs met grote gevolgen’. En hij lichtte kort toe wat hem was overkomen. ‘Daar zit je niet op te wachten. Ik ga ervoor zorgen dat uw probleem wordt opgelost’. Met een vriendelijke vaart noteerde hij een en ander en zei me te bellen als hij meer informatie had. Hij hield zich aan zijn afspraken. Binnenkort ben ik dagvoorzitter tijdens een event met 200 aanwezigen. De verwachting is dat er veel emoties zullen zijn en zullen worden geuit. De garagist liet me ervaren dat begrip heelt. De deuk uit de auto was nog niet verdwenen. Wel de ‘geestelijke deuk’. Dit is wat de boventoon mag voeren. Immers: als de sfeer goed is kun je op de inhoud scoren. Dat gun ik iedereen. Hoe zit dat in je bedrijf? In je team? In je praktijk? Is de sfeer goed? Kunnen jullie samen op de inhoud scoren? Ook in tijden van grote(re) druk? Wat doe jij hiervoor? Op maandagavond 30 januari om 19:00 uur start de online training ‘Persoonlijk en Professioneel Leiderschap’. Er zijn nog enkele plaatsen. Van harte welkom. Fijne dag! #wakkerwordenmetellie #boventafeltafelen #leiderschap #zeggenwatjedenkténvoelt

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page